Aili Pollari
Bergin Topi heittelee haasteita joihin täytyy tarttua. Mitä mummot ajattelevat uudistuksista?
Mitä se uudistus (lue muutos) tarkoittaa? Kyllä muutos on useimmiten huonoon suuntaan kun se kätketään salakavalasti uudistuksen taakse. Muutosta ei koskaan pitäisi tehdä muutoksen vuoksi, vaan asioiden korjaamiseksi parempaan suuntaan. Näinhän ei useinkaan käy.
Aerosolipullojen palamisherkän ponneaineen vaihtaminen vähemmän vaaralliseen on uudistus. Kansalaispalkka olisi todellinen uudistus joka korjaisi monta ongelmakohtaa sosiaalitoimessa.
Mummuilla kun yleensä on jälkikasvua ja jälkikasvun jälkikasvua, niinkuin kuuluukin. Mummujen täytyy pysyä ajan hermolla niistäkin asioista jotka eivät varsinaisesti vaikuta omaan arkipäivään. Kyllä näihin työttömyys-, opiskelu- ja yliopistouudistuksiin näillä näkymin sopisi muutos paremmin. Mummoilta kun ei ole kysytty. Täällä Oulun seudulla taitaa vauhtisokeuskin vaivata muutosten teossa. Ainakin purkamisessa ja rakentamisessa.
Mummon omaan elämään vaikuttaa ja välillä harmittaa ostospaikkojen uudistaminen. Juuri kun olet oppinut uuden järjestyksen ja osaat hakea tarvitsemasi etsimättä, on tehty uudistus. Joudut vaeltamaan kaupassa ristiin rastiin löytääksesi ryynisi ja pakasteesi.
Tämän tarkoitushan on tietenkin kiinnittää mummun huomio sellaisiin asioihin joita ei mummun kauppalapussa ole. Näin yritetään siirtää mahdollisimman suuri osa mummun eläkkeestä kauppiaan kassaan.
Ei jouda Pihtiputaan mummokaan keinutuoliin pullakahville. Ei toki. Tänä aikana on pysyttävä ajan hermolla. Osallistuttava, otettava kantaa ja oltava aktiivinen iästä ja asemasta riippumatta